[...] / ok mleko 0,5% 500g / moze byc, ja na wodzie gotuje rodzynki 10g / jesli to dieta redukcyjna to rodzynki zbedne tran 2kapsułki / lajt omega-3 lepsza, bo nie przedawkujesz witaminy A i D 2. ciemne pieczywo 100g / chleb razowy masło (moge wywalić nie ma problemu) / wywal i daj oliwe z oliwek extra vergin z pierwszego tloczenia na zimno ser [...]
[...] posiłkami bcaa - 3x5 tabsów, rano, po treningu i przed snem glutaminę - rano 5 g, przed tren. 5 g, po treningu 10 g (np.) gainer, białko w zależności od braków w diecie witaminy, flexodon - tak jak na opakowaniu, bądź ulotce jaki ten cynk? jaki ten magnez? co do tego pytania o zma... zma to właśnie nic innego, jak magnez+cynk+witamina b6 [...]
HMB dziala, ale jak kogos stac na dawki dzienne 5-10 g. Nie 500mg, tylko 20 x wiecej. Czyli na jeden suplement ok 300-400 pln miesiecznie. A do tego bialko, witaminy, kreatyna... Nie oszukujemy sie, nie ma suplementow cudow, jezeli ktos chce zyskac w ciagu roku wiecej niz 6kg czysych miesni, nie od razu lapie sie za doping, bo naturalnie to nie [...]
[...] z serem o 12.30 zjadlem pierś z kurczaka smazona na.oliwie z oliwek , mialem zamiar zjesc jeszcze płatki owsiane ale juz niedałem rady zjem je za kilka godzin .. czy takie odrzywianie by bylo dobre rozne produkty z weglo i białkiem itp .. , A o witaminy to jem te co sa w jedzeniu i pije takie rozpuszczane w wodzie, magnez , witamina C itd. .
[...] podgrzewana jest tylko zawarta w nich woda. Zmienia się, ale bardzo nieznacznie, ich smak. A fakt, że przyrządzanie ich trwa krócej niż tradycyjnymi metodami sprawia, że zachowują więcej witaminy C i z grupy B oraz składników mineralnych. Wysoka temperatura zabija bakterie skuteczniej niż podczas innych metod gotowania - w wodzie czy na parze.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] to, żeby był to magnez byle jaki, ale związek chelatowy magnezu, czyli cytrynian, asparagininan lub hydroasparaginian. Wszelkiego rodzaju glukoniany, tlenki itp sa do dupy. Takie tabletki musujące/witaminy z biedronki służą tylko do nadawania smaku wodzie :) Nie wprowadzaj użytkowników w błąd. Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2013-06-25 20:44:49
wiem ze podczas obróbki cieplnej np jak ktoś smazy omleta z dodatkiem białka w proszku to traci pare % hahaa pare procent?? a co tak dużo procent jest w białku że można pozwolić sobie na tracenie?? jeśli białko ma 24 białka a po pieczeniu na patelni zostanie ci 14-16 to jest to kpina i wydawanie kasy w płoto po to bialko jest granulatem [...]
[...] co zapobiega ketozie i chuśtawce glikemicznej stanowi doskonały suplement ( sprawdzone na wielu osobach)Jako antyutleniacze doskonała jest jak pisałeś witamina E ale i co do witaminy A to trzeba uważać na przedawkowanie z racji na rozpuszczalność tych witamin w tłuszczach lepszy jest beta-karoten pro-witamina A bo jest rozpuszczalna w wodzie i [...]
Aby przedawkować witaminy rozpuszczalne w wodzie nadmiar musi być naprawdę duży, by doszło do hiperwiatminozy. Więc jeżeli bierzesz preparat aż do jego zakończenia, efekt polihipowitamonozy nie powinien zaistnieć.
[...] http://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Batony_owsiane_FIT-a1382.html ? Chodzi mi oto czy to białko nie wpłynie negatywnie podczas wypieku. Czy ten produkt ma jkies minerały i witaminy w składzie? W tym przepisie dąłbym tylko płatki namoczone w wodzie lub w mleku a następnie dodałbym do tego bałko i wymieszając je razem. No i ewentualnie jakieś [...]
[...] przed snem ok 22.30 100g twarogu(mieszacie go z wodą lub z mlekiem zeby latwiej wchodzil?) Ja lubie twaróg więc nic nie mieszam ,ale jak tak Ci lepiej wchodzi to nie ma problemu. Sprawdź jeszcze raz to zapotrzebowanie i podaj ile ci wyszło tego z diety.Wprowadź poprawki.Bierz jakieś witaminy (multiwitamina może być) + magnez + kwasy Omega 3
[...] ilość znajduje się w wątrobie, nerkach, mózgu oraz innych narządach. L-karnityna jest wytwarzana w wątrobie. Do jej syntezy (oprócz metioniny i lizyny) potrzebne są także witaminy: Bą, C, PP, B6 oraz żelazo. L-karnitynę może też otrzymywać nasz organizm w diecie. Jest ona znaną od dawna naturalną substancją, której źródłem jest mięso. Nazwa [...]
[...] na wodzie? bez oliwy? a dodawac ją tylko do posilkow? Moze byc taka dieta? troche monotonna ale dam rade. Warzyw nie pisalem ale dodaje do posilkow i jeszcze teraz mam witaminy zakupione.Wyszlo mi z tego 2959 kcal plus jeszcze warzywa to mysle ze bedzie tyle ile mi wyszlo zapotrzebowanie czyli 3006kcal Zmieniony przez - walczymy11 w dniu [...]
[...] dajesz białko i tłuszcz ... tuńczyk z poprzedniego posiłku i źródło zdrowego tłuszczu jogurt naturalny 2% 100g // przesunąc w okolice ranne otręby pszenne 50g // do śniadania najlepiej Co o tym myslicie ? // słabo Tran albo omega - 3 w kapsach ... dużo witaminy C, magnezu i wapnia dostarczaj ... może pomyśl o ZMA dla regeneracji na noc ...
Jak by nie patrzeć, pestki dyni są bardziej wartościowe niż fistaszki. Stanowią źródło wielu witamin i składników mineralnych/ m.in. potasu, magnezu, cynku, żelaza i witaminy E/ oraz kwasów fenolowych i fitosteroli.Ponadto pestki dyni wykazują działanie bakteriobójcze i przeciwpasożytnicze- ułatwiają walkę z pasożytami przewodu [...]
[...] to zgłupiałem. Truję się od jakiegoś czasu czy co? Teoretycznie wystarczyło by zalać zmielone siemię wrzątkiem, ale wydaje mi się, że wtedy zniszczę kwasy omega 3 i witaminy z grupy B. Wówczas zostanie z siemia papka o wysokiej zawartości błonnika. Mam rację? Wydaje mi się to dość istotnym zagadnieniem ponieważ sporo osób stosuje nasiona [...]
[...] wydalony. Jednorazowo jeśli wypijesz ponad 400ml czystej wody - zwykle oddasz po chwili mocz. Minusy są takie, że z wodą "uciekają" substancje rozpuszczalne w wodzie jak witaminy C, B, minerały. Oczywiście w nerkach występuje wtórna reabsorpcja, ale zawsze przy ogromnej podaży wody będą zauważalne ubytki. Lepiej pić częściej, a mniejszymi [...]